Dan radija

IMG_20210215_125908Svjetski dan radija obilježava se 13. veljače u znak sjećanja na 1946. godinu, kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda. Tog se dana u radio eteru začula prva poruka koja je glasila: „Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta!“ Tijekom vremena radio se mijenja i razvija, no i dalje ostaje najstariji i najdostupniji elektronički medij koji ljude u svim krajevima svijeta informira, obrazuje i zabavlja.

Na zabavan način obilježili smo i ovaj datum u našoj Školi. Učenici trećih i četvrtih razreda su se interaktivnom sličicom upoznali s važnim sastavnicama radija i doznali što je sve potrebno za snimanje uspješnih radijskih emisija te reklama. U ulozi radijskih voditelja i urednika okušali su se i sami uz pomoć svojih učitelja.

Učenici 3. a razreda snimili su radijsku emisiju u kojoj su nas izvijestili o važnim događanjima u Katoličkoj osnovnoj školi „Josip Pavlišić“, a potom su nas opustili veselim ritmovima i čitanjem poezije. Učenici 3. b razreda odlučili su nas izvijestiti o sportskim događanjima u prostoru Škole, intervjuirati uspješne sportaše u svom razredu i predstaviti Školu. Učenici 4. a razreda promišljali su o reklamiranju pa su odlučili snimiti reklamu o Školi. Učenici 4. b razreda odvažili su se snimiti radio dramu. U nastavku pogledajte i poslušajte što smo sve pripremili.

 

 

Last Modified on 23/02/2021
This entry was posted in Uncategorized
Bookmark this article Dan radija