Dodjela nagrade za razvoj volonterstva „Otisak srca“

web

Predstavnici naše Škole su u petak, 1. prosinca 2017. godine primili nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva „Otisak srca“ za najbolju volontersku inicijativu u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila je natječaj za prijavu volonterskih inicijativa i inovativnih modela razvoja volonterstva i društvenog angažmana mladih. Cilj ovog natječaja je potaknuti djecu i mlade na dobrovoljni – volonterski angažman u lokalnoj zajednici kroz razvoj aktivizma, empatije, solidarnosti i socijalnih vještina kojima će znati prepoznati i riješiti (ili sudjelovati u rješavanju) problema u lokalnoj zajednici u kojoj žive.

Na spomenuti natječaj prijavili smo naš projekt „Ruže milosrđa“, koji je, zapravo, nastavak prošlogodišnjega projekta „I ja mogu biti misionar“. Ciljevi ovoga projekta su promicati vrijednosti volontiranja te poticati međuljudsku solidarnost, empatiju i osjećaj pripadnosti, spoznati važnost pomaganja drugima kroz volontiranje i humanitarni rad, ostvariti suradnju s Prihvatilištem za beskućnike „Ruže sv. Franje“ u Rijeci i volontirati u istom, potaknuti učenike i njihove obitelji na molitvu za potrebite, ranim djelovanjem postići da se učenici i u odrasloj dobi bave humanitarnim volonterskim radom u svojoj užoj i široj zajednici, sudjelovati u stvaranju dostojanstvenih uvjeta za život svakog pojedinca kako bi ostvarili zrelu ljudsku i vjerničku osobnost i drugi. Prepoznata je kvaliteta naše volonterske inicijative te smo za istu nagrađeni.

Svečana dodjela nagrada održala se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu gdje su predstavnici Zaklade uručili nagrade školama, za najbolje volonterske inicijative mladih u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu. Na svečanu dodjelu nagrade išli su predstavnici učenika: Ivan Lanc, Rino Čargonja, Neva Marković i Damijan Bulić, predstavnici roditelja Jasna Blečić i Slađana Tuftan, ravnateljica s. Maja Dolenec i učiteljica Marta Žambok.

Nakon svečane dodjele posjetili smo uredništvo Malog koncila, gdje su naši učenici razgovarali s novinarima o primljenoj nagradi. Potom smo nastavili obilazak grada Zagreba, posjetivši Katedralu, Trg bana Josipa Jelačića, Informativno – multimedijski centar „Budi ponosan“ i na kraju izložbu „Nikola Tesla – mind from the future“.

Neizmjerno smo zahvalni jer je prepoznat trud, rad i volja naših učenika, roditelja i djelatnika da pomognu bližnjemu u svojoj zajednici i aktivno se uključe u stvaranje boljega društva. Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji: Dodjela nagrade za razvoj volonterstva „Otisak srca“.