Listopad u školskoj knjižnici

Naslovna slikaU listopadu se obilježava  Mjesec školskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige. Stoga je u našoj  školskoj knjižnici to bilo veselo i živo razdoblje.

Ovogodišnja tema Mjeseca školskih knjižnica Put do zdravlja i dobrobiti realizirana je sa učenicima petih razreda koji su odslušali sat knjižničnog odgoja i obrazovanja pod nazivom Medijska pismenost. Razmišljali smo o tome kako u ovom izazovnom vremenu biti i ostati zdrav, a pri tom ostati informiran na ispravan način.

Ovogodišnje obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige pod motom Razlistaj se! posvećeno je našem planetu Zemlji, a povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Tema je ostvarena kroz radionice u kojima su sudjelovali učenici od drugog do četvrtog razreda. Učenici su izrađivali straničnike od raznoraznih materijala (novina, ostataka vune, konca, dugmadi i sl.) Na taj način naučili su kako  ponovno upotrijebiti već korištene stvari.

Nekolicina učenika šestih  razreda, sudjelovala je u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja – „Istraživači planeta Z.“ koji je ove godine prilagođen novonastaloj situaciji- umjesto čitanja knjiga, trebalo je istražiti online izvore informacija. Pobjednici se biraju metodom slučajnog odabira te oni sudjeluju u javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada koje ove godine prate temu Mjeseca hrvatske knjige. Ponosni smo što je naš učenik, Ivan Skračić jedan od pobjednika. Čestitamo!