Međunarodni dan sestrinstva

IMG-78488bbed173fafa50c8918fd3ec10f3-VSvjetska zdravstvena organizacija proglasila je 2020. godinu “Godinom Sestrinstva i Primaljstva”, a u utorak 12. svibnja u cijelom je svijetu obilježen Međunarodni dan sestrinstva u znak sjećanja na rođenje Florence Nightingale, engleske bolničarke i začetnice modernog sestrinstva. Medicinske sestre, tehničari i primalje imaju važnu ulogu u zdravstvenom sustavu, pogotovo u ovom specifičnom razdoblju u kojem smo se svi skupa našli. Svoj su život posvetile brizi za potrebite, kojima pružaju kvalitetnu i sigurnu zdravstvenu njegu, a njihova je edukacija temeljena na dokazima i cjeloživotnom učenju. Kao znak podrške istima odlučili smo u našoj školi organizirati raznovrsne kreativne i zanimljive aktivnosti s učenicima i sve što napravimo objaviti na našoj web stranici škole.

Učenici prvih  i drugih razreda nacrtali su i izradili plakate i panoe raznih veličina na temu podrške medicinskom osoblju u vrijeme korone, a naši trećaši su se potrudili i za njih napisali predivne molitve i zahvale na svemu što čine. Četvrti i peti razredi imali su priliku sudjelovati u Zoom meetingu koji je organizirao i vodio naš vjeroučitelj Dario Perković, a ugostio je glavnog tehničara Hospicija, Zvonimira Valeđića. Vjeroučitelj je meeting kao i uvijek započeo pozdravom i molitvom, a u kasnijem razgovoru sa Zvonimirom, učenici su imali priliku postaviti mu pitanja vezana uz rad samog Hospicija te specifičnosti takvog važnog i posebnog zanimanja. Cijeli Zoom sastanak pogledajte ovdje: Zoom.

 

Veliko hvala svim učenicima i njihovim učiteljicama i učiteljima koji su rado sudjelovali u našem malenom projektu i na taj način pomogli da se sve skupa i ostvari. Kao i uvijek, napravili smo mnoštvo predivnih i kreativnih radova, a sve njih uobličili smo u nekoliko fotogalerija koje, kao i video snimku samog Zoom meetinga, možete pronaći na našoj web stranici te stranici Hospicija.

 

Učiteljice Marijana Janeš, Tamara Franić Jukić i vjeroučitelj Dario Perković