Medijska skupina

MEDIJSKA LOGO 3-finDobrodošli na stranicu izvannastavne aktivnosti “Medijska skupina”! U nastavku pogledajte što izrađujemo i stvaramo na našim susretima.

Povodom predstavljanja Knjižnica osnovnih škola, učenici polaznici Medijske skupine snimili su kratki promotivni video o našoj knjižnici. Koju su poruku poslali, pogledajte u nastavku:

Pogledajte na poveznici.

Povodom božićne priredbe i sajma, učenici medijske skupine su se prvi puta okušali u snimanju filma. Film su snimili foto-stop tehnikom pomoću fotoaparata. Kako prvi video uradak izgleda, pogledajte u nastavku:

U petak, 10.11., povodom Svjetskog dana izumitelja – izrađivali smo zoethrope. Pogledajte naše radove:

MS

 

 

U skupini smo održali i FOTO NATJEČAJ “Razglednica iz Rijeke”. Dobitnike nagrade pogledajte na slici:

Natječaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDIJSKA PPETAK 10Projektni petak mjeseca listopada obilježili smo izradom prvog animiranog nijemog filma! Film opisuje događaj prvog Isusovog ukazanja Fausini.

Opis filma:

Jednom pođoh s jednom od svojih sestara na ples. Kad su svi bili u najboljem raspoloženju, moja je duša osjećala unutarnje muke.

U trenutku kad sam započela plesati, ugledah pored sebe Isusa, prljavog, razgolićenog Isusa, cijelog u ranama, govoreći mi: “Koliko dugo ću te podnositi i dokle ćeš oklijevati?“ . U tom trenutku zanijemi draga glazba, nesta društvo u kojem sam se nalazila, ostadosmo Isus i ja. Sjedoh pokraj moje drage sestre i pokušah sakriti glavoboljom ono što se u mojoj duši zbivalo. Nakon nekog vremena potajice napustih društvo i moju dragu sestru i otiđoh u katedralu sv. Stanislava Kostke. Počeše osvanjivati jutarnji sati, samo malo ljudi bijaše u katedrali. Ne pazeći na ništa što se događa oko mene, bacih se pred Presveti Sakrament i molih Gospodina da mi podari spoznati što trebam dalje činiti.

Odmah sam čula riječi: “Otputuj odmah u Warszawu, tamo stupi u samostan“. Podigoh se iz molitve, dođoh kući i spremih potrebne stvari. Koliko sam mogla povjeriti svojoj sestri što se događalo u mojoj duši i rekoh joj da pozdravi roditelje. Tako se oprostih. U jednoj odjeći, bez ičega, pođoh u Warszawu.“ (Dnevnik s. Faustine br. 7-10)
Film pogledajte u nastavku.

 

U petak, 20. listopada učenike koji pohađaju Medijsku skupinu posjetili su članovi Udruge “AnimatoRI”.

Učenike su upoznali s pojmom animacija, pokazali kako nastaje animacija i podsjetili ih na vrste animiranog filma. Proveli su radionicu “Thaumatrope” i pritom učenicima dali upute za izradu  jedinstvene autorske animacije na komadu papira – “thaumatrope”

 

 

Učenici su fotografirali jedni druge te izradili jedinstvene fotoaparate koji opisuju lijepe uspomene njihova života…