Oratorij

Suradnja 2.a i 2.b razreda i ovog puta protekla je vrlo uspješno. Učenici su u skupinama  rješavali likovne probleme i izrađivali motive proljeća za uređenje učionice i panoa. Ispratili smo zimu i dočekali proljeće sretni i odmorni nakon proljetnih praznika.

20180410_131242 20180410_131302 (1) 20180410_131304 20180410_132629 IMG-9119

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenici trećih razreda 9.travnja obilježili su blagdan Blagovijesti, Navještenja Gospodinovog. Uz čitanje Lukinog evanđelja, razgovora o Marijinoj vjeri, izmolili smo zajedno molitvu Anđeo Gospodnji te su predsjednici svakoga razreda simbolično posijali sjeme gorušice. Sjeme  gorušice simbol je vjere koja premješta planine. Želja nam je bila povezati Marijinu vjeru s našom vjerom. Marijin odgovor “Neka mi bude…”, poticaj je svima nama da prihvaćamo sve što Bog ima u planu za nas i da vjerujemo da je to najbolji odgovor na mnoga naša pitanja.

dav

dav

 

 

 

 

 

 

 

 

U ponedjeljak, 19. ožujka,  Crkva je proslavila sv. Josipa zaštitnika očeva. Učenici su očevima izradili prigodne čestitke, a treći razredi su u oratoriju uvježbali pjesmu za svog tatu.

Oratorij u 2.a razredu u slikama:

 

POMORSKIU sklopu nastavnog gradiva Prirode i društva – Gospodarstvene djelatnosti Primorsko – goranske županije, učenike 3. b razreda posjetio je roditelj učenice Karle. Damir Vukonić je predstavio djelatnost pomorstvo i pomoću powerpoint prezentacije i videa zaintrigirao učenike. Objasnio im je sve vezano uz pomorski promet, pokazao plovidbu jednog broda i životinjski svijet daleke i hladne Aljaske. Oratorij je protekao brzo, a učenici su vikend dočekali s više dodatnih znanja i željom da postanu pomorci. Zahvaljujemo se Damiru Vukoniću na suradnji i susretljivosti.

 

 

 

 

Dana 23.1. 2018. učenici 2.b razreda vođeni učiteljicom Larom, imali su  radionicu šivanja. Šivali su različite oblike ukrasa i privjesaka. Bilo je vrlo korisno i zabavno jer su učenici razvijali motoriku, osnove šivanja  i kreativnost.

Matematičke igre u drugim razredima 17. 1. 2018.

Učenici drugih razreda u izmješanim su grupama rješavali zanimljive i zabavne igre iz matematike. Na taj način, u veseloj atmosferi, vježbamo  matematiku i bolje upoznajemo prijatelje iz paralelnog razreda. Međusobnim pomaganjem radimo na zajedništvu i na matematičkim vještinama.

Radionica o osobnom prostoru u  prvim razredima

Učenici 1.a. i 1.b imali su radionicu o osobnom prostoru u vrijeme Oratorija  16. i 23. 11. 2017.g. Radionica je provedena u suradnji sa školskom psihologinjom. Učenici su prepoznali dodire koji doprinose dobrom prijateljskom odnosu  i dodire koji mogu povrijediti. Jasnu su izražavali svoje potrebe za bliskošću, odredili svoju osobnu zonu  i uočili osobnu zonu svojih prijatelja.  Prepoznali su i situacije u kojima je potrebno zaštiti svoj osobni prostor.

Radionica je završila zabavnim igrama u paru kojima se potiče grupna povezanost.  Djelić atmosfere zabilježili smo fotografijama u prilogu.

 

Dan sjećanja na Vukovar potaknuo je učenike trećih razreda na literarno stvaralaštvo. Pročitajte njihove literarne uratke:

Vukovar-1 vukovar-2 Vukovar-3 Vukovar-4

 

 

 

 

 

 

 

 

vukovar-5 Vukovar 20171120_165453 20171120_165758

 

 

 

 

 

 

 

 

Povodom Svjetskog dana izumitelja, 10.11., učenici 3.b razreda su nešto novo naučili o magnetizmu te izradili jedinstvenu utrku spajalica. Kako je prošla utrka, pogledajte u videu.

 

Oratorij u 2.b razredu

Kako se zabavljamo i učimo u oratoriju, pogledajte u galeriji.