Rijeka psihologije

Bez naslovaU sklopu manifestacije Rijeka psihologije za učenike 6. razreda u Školi je održana radionica „Zarazi se smijehom i zabavom“  pod vodstvom psihologinje Škole Danijele Perić Kosović i razrednica 6. razreda Katije Vrban i Simone Kramar.

Poznato je da smijeh pozitivno djeluje na mentalno zdravlje bez obzira na životnu dob u kojoj se nalazimo. Istraživanja su pokazala da su simptomi stresa blaži što se češće smijemo neovisno o glasnoći i intenzitetu smijeha. Uspješno prevladati stres i teškoće uzrokovane pandemijom, potresima, online nastavom, uz svakodnevni školski stres, nije lagan i jednostavan zadatak, ali važno je znati – nije i nemoguć. Stres ne možemo izbjeći, ponekad ga prate ponašanja koja nam ne pomažu, već nas čine slabijima. Stoga smo zabavom i smijehom pokušali pobijediti stres.

Psihologinja je održala kratko predavanje o stresu i uzročnicima stresa, a učenici su pokazali da se znaju boriti protiv stresa.

U 6. a razredu učenici su pjevali, pričali viceve, pokazivali svoje likovne radove, svirali, plesali i pokazali zavidno geografsko znanje, dok su učenici 6. b razreda dokazali da se u igri krije lijek protiv stresa.

Što učiniti ako si učenik šestog razreda osnovne škole? Možda bi zaraza smijehom u školi pomogla? Onda se zarazi smijehom i pobijedi stres na najbolji način! Pobijedi svoj izazov, zarazi se smijehom i zabavom!