Svjetski dan jabuka

IMG_6876Jabuka se smatra jednom od najzdravijih voćnih vrsta. Poznato je da se njenim svakodnevnim konzumiranjem može spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i bolesti. Imajući u vidu blagodati ovog ukusnog i zdravog voća, organizacija Common Ground je 1990. godine u Londonu započela s održavanjem Dana jabuka. S vremenom su i drugdje u svijetu tradiciju obilježavanja Dana jabuka prihvatile brojne škole i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

Učenici naše Škole već tradicionalno obilježavaju Svjetski dan jabuka. Od ponedjeljka 19.10. bavili su se raznovrsnim i zanimljivim aktivnostima. Svaki razred imao je svoje zadatke koje je uspješno i s veseljem izvršavao.

U razrednoj se nastavi jabukama u čast pjevalo, plesalo, recitiralo, čitale su se pjesme i priče, izrađivali plakati i slikale slike, odigravali igrokazi i računali matematički zadatci.

Ni predmetna nastava nije zaostajala s obilježavanjem Dana jabuka. Učenici 5. i 6. razreda skupljali su recepte, pekli kolače, radili pokuse te bili vrlo uspješni u literarnom stvaralaštvu.

Organizatorice aktivnosti, učiteljice Ingrid Wolf Stefan, Andrea Dujmešić Kopić, Jelena Mandić i Marijana Janeš zahvaljuju svim učiteljima, roditeljima i učenicima koji su pomagali i svojim idejama i sudjelovanjem uveličali taj dan.

Posebnu zahvalu upućujemo kuharu naše Škole, gospodinu Ivanu, koji nam je pomogao da skuhamo slastan, ukusan i nadasve zdrav kompot od – jabuka!

Više pogledajte u galeriji: Dan jabuka 2020.