Svjetski dan kazališta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva 2021.

InFrame_1617126076334Naša Škola Svjetski dan kazališta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva obilježila je u tjednu od 22. do 26. ožujka 2021.

Učenici su se upoznali s pravilima vezanima uz kazalište koja se nalaze na web stranici Kazališni šalabahter (http://salabahter.tirena.hr/).

Kazališni  šalabahter  nastao je kao dio projekta  Kazalište po mjeri publike,  a riječ je o online publikaciji namijenjenoj djeci i mladima te nastavnicima, odgajateljima, pedagozima, roditeljima i svima ostalima koji rade sa skupinama djece i mladih.  Šalabahter  služi kao uvod u kazališnu umjetnost, podsjetnik na njezine poznate i manje poznate pojmove te pomoć pri gledanju predstave i razgovoru/analizi nakon odgledanog.

Učenici su pogledali predstavu 4. b razreda Patuljak i njegov ključ,  koja je snimljena u sklopu projekta “Škola na kotačima”.

(Patuljak i njegov ključ, Stjepan Lice)

Nakon pogledane predstave učenici su izrađivali lutkice po izboru te izvodili kraće igrokaze. Dani kazališta i lutkarstva učiteljima su otkrili kako pomoću lutke otvoriti dragocjeni put do dječjeg srca, a učenicima kako se pomoću lutke lakše obratiti prijatelju i kako je uz lutku lakše izreći svoje osjećaje, misli i ideje.