PRIJEM PRVAŠA U POMLADAK HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

NASLOVNAUčenici 1.a i 1.b razreda pod vodstvom razrednih učiteljica Marije Brezac Kumburić, Morene Poljančić, Barbare Stipetić Blašković i Ane Debelić u petak, 13. svibnja 2022. godine uputili su se na 39. Svečani prijem prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa u Dvoranu Mladosti u Rijeci. Učenici su se za svečanost pripremali kroz različite aktivnosti poput čitanja slikovnice o darivanju krvi, rješavanjem listića s djelatnostima koje radi Crveni križ te izrađivali zastavice za prijem. Na svečanosti su učenicima 1.a razreda koji su na likovnom natječaju na temu “Svjetski dan darivatelja krvi” pod vodstvom učiteljice Marije Brezac Kumburić osvojili prva četiri mjesta, Jakovu Nimcu, Petri Bilić, Marti Prpić i Dori Vrlić uručene nagrade. Učenica 1.b razreda Ella Marie Vuk i učenik 1.a razreda Emanuel Pašalić pod vodstvom učiteljica Barbare Stipetić Blašković i Morene Poljančić izveli su scensku igru “Ti si veza između Boga i cvijeta” Zvonimira Baloga. Svi prvaši svoje su učiteljice učinili ponosnima. 

S obzirom na to da je učeniku Jakovu Nimcu na dan svečanosti bio rođendan, cijela dvorana otpjevala mu je prigodnu pjesmu što je izmamilo prekrasan osmijeh na njegovu licu.

Nakon svečanog prijema učenici su se s učiteljicama prošetali do Svetišta Majke Božje Trsatske gdje su vidjeli kip Svetog oca – trsatskog hodočasnika Ivana Pavla II. Također, saznali su koliko stepenica povezuje Rijeku s Trsatom, koje su poznate znamenitosti te se uz jelo i druženje dobro zabavili.