Školska knjižnica

Knjige su naše najtiše i najvjernije prijateljice, najlakše je doći do njih, daju najmudrije savjete i najstrpljivije su učiteljice.

(Charles W. Eliot)

Naša školska knjižnica započela je s radom u školskoj godini 2017./2018 i bila je smještena u suterenski prostor. Od ove školske godine (2020./2021.) knjižnica je preseljena u novi, funkcionalniji prostor na prvom katu škole.

Knjižnični se fond stalno nadopunjuje i podijeljen je na:

 • učenički fond
 • učiteljski fond
 • referentnu zbirke
 • časopise

Učenici, učitelji i roditelji  mogu pristupiti on-line katalogu naše školske knjižnice na ovoj poveznici https://os-josipp.zaki.com.hr kako bi provjerili koje knjige imamo u našem fondu i jesu li Vam dostupne.

Knjižnica je mjesto susreta, razmjene informacija, učenja i opuštanja. Svi su dobrodošli u našu školsku knjižnicu!

Naša školska knjižnica dobila je svoju virtualnu verziju. Namijenjena je svima – učenicima, učiteljima, roditeljima… Više na poveznici: Virtualna knjižnica

RADNO VRIJEME ŠKOLSKE KNJIŽNICE ZA KORISNIKE:
Svaki dan do 13:00 ili 14:00 (ovisno o dežurstvu)

KNJIŽNIČARKA: Iva Brozić Mance, mag. bibl.

PRAVILA KORIŠTENJA I UVJETI POSUDBE:
Pravilnikom o radu školske knjižnice utvrđeno je da su korisnici školske knjižnice svi učenici, učitelji, stručni suradnici i svi djelatnici škole.

 1. Upis u školsku knjižnicu je besplatan.
 2. Posudba je moguća tijekom radnog vremena školske knjižnice, osim u vrijeme održavanja pedagoških akcija, nastavnih sati i književnih susreta.
 3. U školskoj knjižnici odjednom se mogu posuditi najviše dvije knjige na rok od 30 dana.
 4. Korisnici knjižnice moraju pravovremeno vratiti posuđene knjige. Ukoliko knjige nisu vraćene na vrijeme, knjižničar će ih opomenuti.
 5. U vrijeme ljetnih praznika knjižnična građa se ne posuđuje jer se provodi revizija fonda.
 6. Svesci referentne zbirke ne mogu se posuditi izvan prostora knjižnice, već se njima koristi u čitaonici.
 7. Korisnici su dužni čuvati knjižničnu građu od svakoga oštećenja. Ukoliko se utvrdi da je netko jako oštetio knjigu za vrijeme posudbe ili je knjigu izgubio, dužan je kupiti istu knjigu u zamjenu za oštećenu ili izgubljenu knjigu.

Objavljena je internet stranica na kojoj učenici mogu besplatno preuzeti lektire u elektroničkom obliku (pdf ili pub) te ih čitati na svojim tabletima ili pametnim telefonima. Klik na poveznicu: www.HRlektire.


Školska knjižnica – arhiva

Aktivnosti i događanja u knjižnici
Lektira