1. mjesto Učeničke zadruge Maslačak

20220520_103219Učenička zadruga Maslačak na 21. županijskoj smotri učeničkih zadruga Primorsko-goranske županije osvojila je 1. mjesto

U sklopu manifestacije Team work days na Korzu, 20.5.2022. godine održana je Županijska smotra učeničkih zadruga. Kreativne radove predstavili su učenici iz 39 zadruga, a naša učenička zadruga Maslačak po izboru ostalih zadruga sudionica i povjerenstva osvojila je 1. mjesto i titulu najbolje zadruge na Smotri te se plasirala na državnu smotru.

Za naše zadrugare ovo je bilo prvo predstavljanje na Smotri učeničkih zadruga, a predstavili su razne rukotvorine i proizvode. Našu Skolu i Zadrugu  predstavile su učenice 4.a i 4.b razreda koje pohađaju sekciju Šivko rukotvorko te mentorica Lara Pecman i voditeljica Zadruge,  Barbara Stipetić Blašković. Na našem štandu posjetitelji su mogli vidjeti proizvode od tkanine: novčanike, privjeske i lutke tješilice te njihov proces izrade. Vrijedne ručice koje su šivale privukle su  mnogo posjetitelja. Imali su samo riječi pohvale. Posjetitelji su mogli kušati i sirup do maslačka, jer su zadrugarke pripremile male čašice za kušanje te svojim prezentacijskim vještinama upoznale zainteresirane sugrađane za sam proces izrade. Štand su krasili i proizvodi od ljekovitog i začinskog bilja ; balzami, soli za kupanje, sušeno bilje za čaj i začine, mirisne vrećice i sadnice. Na štandu su se mogle kupiti i mašne za kosu, slike i buketići od tkanine. Navedeni proizvodi izrađeni su u našoj Skoli unutar sekcija: Domaćinstvo, Plesna skupina “Krila” i Mali istraživači, a buketići od tkanina proizvedeni su na uskrsnim radionicama koje je Učenička zadruga Maslačak organizirala za roditelje  Skole u travnju.

Ponosni smo na naše zadrugarke i na postignuti rezultat, jer škole prepoznaju važnost učenja o poduzetništvu, a to dokazuje činjenica da je Primorsko-goranska županija s najvećim brojem zadruga u osnovnoj i srednjoj školi.

Veselimo se državnoj smotri i upoznavanju, razmjeni ideja i druženju s ostalim školama!