Cijepljenje protiv COVID-a 19 djece s kroničnim bolestima

Bez naslovaPoštovani,

Slijedom novih preporuka vezanih uz cijepljenje protiv COVID 19 djece s kroničnim bolestima u dobi od 12-15 godina, molimo Vas da o istom obavijestite roditelje Vaših učenika od navršenih 12 godina i više, kako bi učenici mogli ostvariti prioritetno pravo na cijepljenje.

Detalji o cjepivu i preporuke vezane uz cijepljenje djece s kroničnim bolestima u dobi od 12-15 godina , mogu se pronaći na slijedećim poveznicama:

  1. https://www.halmed.hr/COVID-19/Lijekovi-i-cjepiva/2021/Cjepivo-protiv-bolesti-COVID-19-proizvodaca-BioNTech-i-Pfizer-odobreno-za-primjenu-u-djece-u-dobi-izmedu-12-i-15-godina/2632
  1. https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Prioritetno-cijepljenje-djece-u-dobi-od-12-i-više-godina-koja-boluju-od-bolesti-koje-uvećavaju-rizik-za-teže-oblike-bolesti-COVID-19-cjepivom-Pfizer-1.pdf

Temeljem preporuka, zainteresirani roditelji mogu za cijepljenje prijaviti svoje dijete nadležnom školskom liječniku/medicinskoj sestri, koji će dijete uvrstiti na popis. Roditelj će potom biti pozvan da dođe s djetetom na cijepljenje u određenom terminu i na određeno cijepnu lokaciju.

Popis nadležnih timova školske medicine mogu se naći na slijedećoj poveznici:
https://zzjzpgz.hr/odjeli/skolska/web_timovi.pdf

Odjel školske i sveučilišne medicine