Film svima svugdje online – nagrade 4.a i 4.b razredu

IMG-20220527-WA0008Učenici 4.a i 4.b razreda sudjelovali su u cjelogodišnjem projektu Film svima svugdje online, u suradnji s udrugom Filmaktiv i Udrugom gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije. Gotovo 150 učenika i učenica iz 8 škola (9 razreda) na području PGŽ izradilo je 10 filmova na temu različitosti uz podršku mentorica Sanje Kapidžić, Ivone Križić i Maje Ogrizović te su filmovi opremljeni inkluzivnim dodacima — snimkom prevoditeljice na hrvatski znakovni jezik te inkluzivnim titlovima.

Dana 18. svibnja 2022. na online festivalu spomenutih filmova naši su učenici ostvarili značajne uspjehe; 4.a razred je osvojio nagradu za najbolju glumicu (Rahela Marčelja) u filmu Zbog razlika smo svi posebni, dok je 4.b razred za film Preskakanje prepreka osvojio grupne nagrade za najbolju kameru i za najbolju režiju te nagradu publike za najbolji film festivala. U glasanju za najbolji film sudjelovali su učenici i učitelji svih škola sudionika projekta za vrijeme trajanja festivala.

Zahvaljujemo se voditeljima projekta iz navedenih udruga na temeljitoj i predanoj podršci za vrijeme pripreme za izradu filmova. Ponosni smo na sudjelovanje u ovom hvalevrijednom projektu te se nadamo da će naši filmovi sve gledatelje potaknuti na promišljanje o inkluziji u našem školstvu i svakodnevnom društvu!