Svjetski dan štednje – Posjet Podravskoj banci

 

SŠ-23    Sunčani utorak 31. listopada 2017. godine iskoristili smo kako bi zajednički obilježili Svjetski dan štednje. To smo učinili na način da su svi razredi naše škole naizmjence prema dogovorenom rasporedu posjetili Podravsku banku u samom centru grada Rijeke, a nakon posjeta banci ostalo je još ponešto vremena za ostale odabrane aktivnosti učiteljica i učenika.

Prilikom posjeta banci, svi su razredi pažljivo slušali riječ zaposlenika banke te naučili puno korisnih informacija o štednji, novcu, bankomatima, različitim valutama, sefovima itd. Nakon prezentacije ljubaznih zaposlenika banke, svakom je razredu u posebnoj prostoriji unutar banke bila pripremljena kratka zakuska, a svaki je učenik dobio i prigodni balon. Slobodno vrijeme nakon posjeta banci svaki je razred iskoristio na svoj način, uz prethodni dogovor s učiteljicama.

Tako su naši najmlađi učenici prvih razreda nakon posjeta banci marendali u Kazališnom parku, a posebnu su im pažnju privukli mnogobrojni golubovi. Prvašići su se pobrinuli da golubovi ne budu gladni, nahranivši ih ostacima mrvica. Učenici i učiteljice 2.a i 2.b razreda kroz šetnju Korzom ponavljali su otprije poznato gradivo Prirode i društva o mjestu u kojem živimo iščitavajući kućne brojeve i adrese na građevinama, a također su imali i vremena za prolazak pothodnikom, obilazak gradske tržnice, HNK Ivana pl. Zajca, gradske ure, katedrale sv. Vida te gradskih tunela. 3.a razred je u skladu s aktualnim nastavnim temama iz Prirode i društva napravio obilazak centra našeg grada uz pomoć isprintanog plana grada. Učenici su marljivo na svojim planovima grada pratili povratak od banke do škole, označavajući putem različite znamenitosti istaknute na planovima, a prošli su i gradskim tunelima od katedrale sv. Vida sve do Osnovne škole Dolac. 3.b razred je vrijeme nakon posjeta banci također iskoristio za obilazak grada i gradskih znamenitosti, s naglaskom na članove medijske grupe koji su fotoaparatima i mobilnim telefonima fotografirali građevine grada Rijeke.

Posjet Podravskoj banci u sklopu Svjetskog dana štednje prošao je uz puno sunca, osmjeha i zabave, ali i učenja novih i korisnih informacija o novcu i štednji te razgledavanja znamenitosti najdražega grada.

Fotografije pogledajte na linku.