6. Balogijada

Ove godine održan je 6. krasnoslovno-scenski i likovni nacionalni natječaj Balogijada, raspisan u čast velikog književnog i likovnog umjetnika Zvonimira Baloga. Kao i svake godine, uključili smo se u natječaj te nastavili nizati nagrade. Ove je godine tema bila slobodna što znači da su učenici sami birali književna djela koja su krasnoslovili ili ilustrirali.

Ponosni smo što je u krasnoslovno-scenskom dijelu natječaja, u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda, izvedba učenika Ivana Miškulina pod vodstvom učiteljice Marije Brezac Kumburić te u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda izvedba učenice Maše Stevanović, pod vodstvom učiteljice Petre Radošević, odabrani kao jedni od najuspješnijih izvedbi. Ivan i Maša pozvani su kao laureati na završnu svečanost koja će se održati 29. svibnja 2024. godine u Svetom Petru Čvrstecu gdje će svoje krasnoslovne izvedbe izvesti uživo.

Što se tiče likovnog dijela natječaja, likovni radovi odabrani za izložbu 6. Balogijade također su radovi naših učenika: likovni rad Larise Brezac-Benigar, pod vodstvom učiteljice Petre Žic, te likovni rad učenika Mihaela Zavrtanika, pod vodstvom učiteljice Ivane Oštarić.

Čestitamo svim učenicima koji su oživjeli književna djela Zvonimira Baloga svojim krasnoslovno-scenskim izvedbama i likovnim radovima te koji se svake godine rado uključuju u ovaj natječaj!
Hvala im na tome!