Akcija „Mladi protiv gladi VIII.“ i posjet Socijalnoj samoposluzi „ Kruh sv. Elizabete“

20161025_100741U sklopu projekta „ I ja mogu biti misionar“ koji naša škola provodi tijekom mjeseca listopada, djelatnici, učenici i njihovi roditelji i ove godine uključili su se u karitativnu akciju  „Mladi protiv gladi VIII.“ za pomoć Socijalnoj samoposluzi „ Kruh sv. Elizabete“. Prikupljanje potrebnih proizvoda organizirano je po principu „1 učenik 1 proizvod“, odnosno svaki učenik i djelatnik za akciju je donirao jedan proizvod po izboru ( ili više njih).

Nakon prikupljenih namirnica, dana 25. listopada 2016. godine učenici naše škole predvođeni svojim učiteljicama odlučili su se u dvije skupine posjetiti prostorije Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“ na Brajdi 7, gdje je Grad volonterima ustupio prostor kako bi se našim najugroženijim sugrađanima jednom mjesečno osigurao paket hrane. Djelatnike i učenike dočekala je predstavnica Socijalne samoposluge „ Kruh sv. Elizabete“ Elida Verunica i dvoje volontera, Petra i Tin koji su na zanimljiv način učenike upoznali sa radom i aktivnostima Socijalne samoposluge. Nakon kratkog izlaganja naši učenici prvih i drugih razreda volonterima su postavljali mnoštvo zanimljivih pitanja o korisnicima, volontiranju i načinima prikupljanja sredstava za potrebite te je potom uslijedio kratak obilazak prostorija.

Nakon lijepog posjeta i susreta prilikom kojeg smo uvidjeli još jedan način kako možemo biti misionari u mjestu u kojem živimo, učenici su u školi svoje dojmove izražavali pismeno i crtežom te svoje radove odlučili poslati volonterima Socijalne samoposluge kako bi ih razveselili i ohrabrili na njihovom putu pomaganja siromasima i potrebitima.