Astronomski centar Rijeka

image-0-02-05-748ec00420038008868702f9783cff898bf91357adfcc4ee6c8456e47e6b2a5b-vDana 7. listopada 2016. godine učenici naše škole posjetili su Astronomski centar Rijeka.

Razigrano putovanje svemirom započelo je još na autobusnoj stanici Belveder, gdje učenici nisu krili svoje uzbuđenje. Na ulazu u Astronomski centar dočekala su nas vedra i nasmijana lica gospođa koje su nas uvele u zvjezdarnicu i obećale nam razgled centra te poučno i zanimljivo predavanje. Učenici prvih i drugih razreda podijeljeni su u dvije grupe. U prvoj je grupi za učenike pripremljeno predavanje o planetima Sunčevog sustava, popraćeno ppt prezentacijom, dok su istovremeno učenici druge grupe sjedili u mračnoj prostoriji planetarija gledajući u zvjezdano nebo. Animiranim edukativnim filmom „Putovanje male zvijezde“, u trajanju od 35 minuta, učenici su naučili sve o našoj toploj zvijezdi Suncu i planetima koji oko nje kruže. Po završetku filma razgovarali su s voditeljem Astronomskog centra. Vidno oduševljeni, postavljali su niz pitanja te izrazili želju da se uskoro opet vrate.

Odlazak u Astronomski centar Rijeka svakako će nam ostati u lijepom sjećanju ne samo zato što smo naučili mnogo poučnih stvari o Suncu i planetima koji ga okružuju već i zato što smo mi učitelji ponovno ustanovili da su naša djeca pravi mali pametni istraživači željni znanja i otkrivanja svijeta potvrđujući to postavljanjem mnogobrojnih znatiželjnih pitanja nakon uspješno provedenog dana.