Božićne radionice UZ “Maslačak” s roditeljima i suradnja sa ŠPUR-om

Uoči početka došašća, vremena kada se pripremamo za Božić i dolazak Isusa Krista, učitelji razredne i predmetne nastave organizirali su tradicionalne božićne radionice s roditeljima unutar Učeničke zadruge “Maslačak”. Roditelje su na radionicama dočekali spremni materijali te primjeri proizvoda koje će izrađivati. Uz topli čaj koji je skuhan u suradnji sa školskom kuhinjom i prigodne pjesme, izrada proizvoda bila je u radosnoj, kreativnoj i suradničkoj atmosferi.

Roditelji su uz svoju djecu, naše vrijedne učenike pokazali koliko su kreativni, originalni, vješti ali i humanitarni. Izrađeni prekrasni proizvodi koji će krasiti mnoge domove prodavat će se na školskoj prodajnoj izložbi Učeničke zadruge Maslačak 19. i 20. prosinca 2023. godine u prostorijama Škole.

Održane božićne radionice imale su i humanitarni karakter pa su se nekoliko proizvoda po razredima donirali Hospiciju Marije K. Kozulić u Rijeci za njihov prodajni štand na Korzu.

Osim toga, prvi razredi imali su i radionicu u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci čiji je cilj bio uz stručno vodstvo profesorice Sanje Stevanović  oslikavanje stolaca koje su izradili učenici Škole. Stolci su poklon ŠPUR-a našim prvašima.

Sretni smo i blagoslovljeni našom divnom suradnjom s roditeljima naših učenika te im se ovom prilikom od srca zahvaljujemo na dolasku, ustupljenom vremenu i prekrasnoj atmosferi.