Cjelodnevni izlet na otok Krk

U utorak, 20. lipnja 2023. godine učenici drugih razreda, u pratnji svojih razrednih učiteljica Ivane Kabalin, Ane Debelić, Morene Poljančić i Marije Brezac Kumburić uputili su se na cjelodnevni izlet na otok Krk.

Prvo su posjetili Zračnu luku Rijeka gdje ih je djelatnica zračne luke uputila u proceduru pri polasku na putovanje zrakoplovom i strpljivo odgovorila na sva njihova pitanja. Učenici su čak vidjeli i iskrcaj i ukrcaj putnika te uzlijetanje zrakoplova. Zatim su se uputili u špilju „Biserujka“ u kojoj su se rashladili na ugodnih 15 stupnjeva i gdje su uz stručno vodstvo djelatnice špilje upoznali posebnosti i ljepote ove špilje koja se odlikuje bogatstvom špiljskih ukrasa – kalcitnih siga, osobito stupova i stalaktita. Učenicima je bilo zanimljiva legenda koja kaže da je špilja Biserujka nekad bila mjesto gdje su gusari sakrivali svoje zlato. Između ostalog je tako i dobila ime. Nakon kratkog predaha učenici su se uputili u Punat gdje ih je čekao brodić koji ih je odveo do Košljuna, malog otoka u puntarskoj vali, poznatog po svom franjevačkom samostanu i svojom nevjerojatnom prirodom i bogatom kulturnom baštinom. Odmah pri pristanku u lučicu, dočekao ih je lik sv. Franje s vukom kao prikazom legende kako je sv. Franjo pripitomio vuka, a na ulasku u atrij je na glagoljici ispisan franjevački pozdrav- mir i dobro. Učenici su se u Crkvi Navještenja Marijina pomolili te posjetili etnografsku, prirodoslovnu i arheološku zbirku te zbirku sakralne umjetnosti koje su im otkrile mnogo toga o životu otoka i njegovih stanovnika. Prije samog povratka učenici su posjetili i razgledali grad Krk te se ukrcali na polupodmornicu čija kabina ima izuzetno velike prozore tako da su učenici imali najbolji pogled na morski život. Na Krku su također kupili suvenire i sladolede.
Sretni i zadovoljni uputili su se prema Rijeci te zaključili da je cjelodnevni izlet prije posljednjeg dana nastave bio odličan završetak drugog razreda.
Djelić atmosfere možete vidjeti u galeriji fotografija.