Cjelogodišnji projekt „U gostima“ – 1.a i 1.b

media-share-0-02-05-08b6f14966f01db4bfd096ae5ef7bc28221f7aa82a6958308517387f728cd701-8de1b00d-4fcd-4b25-92f9-e5fda4237482Početkom veljače, u sklopu cjelogodišnjeg projekta „U gostima“, 1.a razred je posjetio stomatološku ordinaciju koja se nalazi u blizini naše Škole. Naime, majka našeg učenika Lovre, Mirjana Đerek, u stomatološkoj ordinaciji s dr.med.dent.Loretom Magaš, radi kao dentalni asistent/medicinska sestra. Kako bi nas upoznale sa svim važnim informacijama vezanima uz dentalno zdravlje, koje je od iznimne važnosti, velikodušno su se ponudile ugostiti nas u svojoj ordinaciji.

Pri samom dolasku, naše su nas domaćice rado dočekale, a naši su se prvaši raskomotili te udobno smjestili u ordinaciju. Tamo su razgledali svu stomatološku opremu, a dr.med.dent.Loreta Magaš ih je upoznala sa svakim dentalnim instrumentom te objasnila kad se koji koristi i čemu služi. Pokazala je i dentalni materijal te demonstrirala kako se koristi u slučaju popravljanja zuba. Demonstrirala je i pravilno pranje zubi te objasnila važnost očuvanja oralne higijene.

Učenicima je zatim napravljen pregled radi određivanja statusa zubi, a Lovrina mama je sve pomno zapisala u liječničku dokumentaciju. Naši su prvaši hrabro sjeli u zubarski stolac pokazati koliko mliječnih, a koliko trajnih, koliko zdravih, a koliko manje zdravih zubiju imaju. Kao nagradu za hrabrost, dr.med.dent.Loreta Magaš im je pokazala u kojim sve položajima zubarski stolac može biti dok oni sjede na njemu, što im se posebno svidjelo, jer su se osjećali kao da su u kakvoj neobičnoj vožnji.

Naposljetku, naši su prvaši dobili na poklon promotivne materijale, pastu za zube te zabavne bilježnice s mnoštvom radnih zadataka koje su oduševljeno počeli odmah rješavati.

U školu su se vratili prepuni dojmova, zahvalni što su dr.med.dent.Loreta Magaš i dentalni asistent Mirjana Đerek došle na sjajnu ideju, velikodušno izdvojile svoje vrijeme te se potrudile pobliže uputiti učenike u rad doktora dentalne medicine i dentalnog asistenta.