Cjelogodišnji projekt “U gostima” u 2.a – posjet glazbenih umjetnika

U četvrtak, 1. lipnja 2023. godine u sklopu cjelogodišnjeg projekta „U gostima“, 2.a razred posjetili su roditelji učenika Emanuela Prohaske, operna solistica Marijana Prohaska i glazbeni umjetnik Vlaho Prohaska. Učenicima su na vrlo zanimljiv način predstavili svoje instrumente. Majka Marijana učenicima je objasnila na koji se način stvara glas, što ga čini glasnim, koje su tehnike disanja i upjevavanja te koliko je važna kvalitetna prehrana, san i način života da se uvijek može izvrsno pjevati.
Otac Vlaho učenicima je objasnio razlike između sintesajzera i glasovira, kao i violine i viole koju isto svira. Posebno je bilo zanimljivo kada su učenici sami isprobali operno pjevanje i slušali što se sve može učiniti s vlastitim glasom.

Roditelji Prohaska izveli su nekoliko prekrasnih pjesama koje su oduševile drugaše poput “Ave Marija”, “Prva ljubav” i “You are so beautiful”, a zajedno su izveli “Kad si sretan”, “Jerihonske zidine” i “Mamu ŠČ”.

Ovim posjetom učenici su dobili izravan uvid u to koliko je glazba prekrasna, koliko se njome mogu izraziti različite emocije, ali i koliko je važno biti uporan, dosljedan i predan u onome što se čini.

Glasom, kao najsavršenijim instrumentom učenici su nastavili svoj odgojno-obrazovni rad kroz pjesmu, a i prigodno se počastili slatkišima koje su roditelji Prohaska donesli. Mi se radujemo svakom idućem posjetu te ih pozivamo da nam što prije ponovno dođu jer smo istinski uživali!