Dan Josipa Pavlišića

dig

Dana 4. prosinca 2018. godine, u poslijepodnevnom terminu učenici, učitelji, roditelji, djelatnici i prijatelji naše Škole okupili su se u Katedrali sv. Vida kako bi obilježili dan Josipa Pavlišića. Čovjeka koji je za nas važan i poseban.        

Proteklih dana učenici su se pripremali zajedno sa svojim učiteljima. Učenici prvih razreda prvi su se put susreli s likom i djelom našeg nadbiskupa Pavlišića stoga su napravili plakate te uvježbali dvije duhovne pjesme.

Početak slavlja bila je zajednička sveta misa koju je predvodio Preuzvišeni Otac Nadbiskup, uz kojeg je koncelebrirao duhovnik Škole, vlč. Sanjin Francetić.  Učenici trećih razreda animirali su svetu misu te čitali molitvu vjernika. Nakon misnog slavlja te uvodnih riječi Oca Nadbiskupa o Josipu Pavlišiću, Zbor naše Škole nastupio je s pjesmom “Anđeli čuvari”, autorice Martine Simonetti koja je ujedno napisala i “Pavlišićev vremeplov” koji su predstavili učenici dramske grupe. Učenici prvih razreda otpjevali su pjesme “Ti svjetlo svijeta” i “Isuse, volim Te”, a Maksimilijan Grabovac, Šimun Kolić i Klara Drmić predstavili su svoje autorske pjesme. Naša draga ravnateljica sve je pozdravila i zahvalila na trudu učenika i učitelja te na odazivu i sudjelovanju u ovom, za nas velikom danu. Završili smo u duhu molitve na grobu Josipa Pavlišića.

Istini i ljubavi”,  neka nam svima njegovo geslo bude uzor i poticaj u našim životima jer to i jest naš Gospodin, Istina i Ljubav!

dig

dav

dav

dav

dav