Dječji tjedan

1Dječji tjedan obilježava se svake godine prvi tjedan u mjesecu listopadu. Cilj obilježavanja Dječjeg tjedna je usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

I u našoj školi obilježen je Dječji tjedan raznim aktivnostima poput uređenja zajedničkog panoa, igre i druženja u oratoriju, pisanja i crtanja prijatelju iz škole i dr.
U istom tjednu, u petak 5. listopada, obilježen je i Svjetski dan učitelja. Tom prigodom učenici su crtali svoje učiteljice, pisali priče i pjesme te su se neki učenici okušali i u ulozi učitelja.

 

MOJE UČITELJICE

Moje učiteljice su dobre kao kruh, a mekane kao puh.

Uloga učitelja je velika, slatka, baš kao što čuva svoju djecu patka.

Učiteljice su meke i dobre kao snovi, one nas najviše i vole.

Uvijek su prema nama dobre, iako su nekad i loše volje,

naše učiteljice su na svijetu osobe najbolje.

                                                              MATEJ KUTLEŠA, 4.B

 

Izlet u svijet bombona

Jednog lijepog dana učiteljica Petra je pustila učenike na odmor. Ona je krenula na školsko dvorište i tamo je ugledala prekrasna zlatna vrata na kojima je pisao natpis da je tamo zabava. Kada je prošla kroz ta vrata, začudila se. Tada je pomislila da je tamo stvarno prava zabava. Tamo su bile kuće od bombona, patuljci, veliki divovi i još mnoštvo sličnih zabavni stvari. Učiteljica Petra se toliko dobro zabavljala gledajući jednu prekrasnu dugu od bombona da nije ni primijetila da se vrata zatvaraju. Kad je primijetila, počela je paničariti. Ipak, opazila je jedan prolaz na vrhu tog tajanstvenog svijeta. Rekla je da je to to i da će krenuti tim putem i tako se sretno vratila u svoj razred, a učenici nisu ni znali da se učiteljica zadržala.

Vita Černeka, 2.a

Kada učitelj i učenik zamijene uloge

U 4.a razredu na veoma zanimljiv način obilježen je Dan učitelja. Iako se Dan učitelja obilježava 5. listopada naš učenik Maksimilijan Grabovac odlučio je dana 11. listopada 2018. godine postati učiteljem i osjetiti koliko isto zanimanje nije jednostavno te koliko je žrtve i odricanja potrebno svakom učitelju da sat prođe uspješno. Maksimilijan je svoje dojmove stavio na list papira, a svoju učiteljicu nakon izvrsno odrađenog sata ostavio ponosnom.

„Danas sam bio učitelj u 4.a razredu na satu prirode i društva. Tema je bila „Kruženje vode u prirodi“. Priprema je trajala prilično dugo, ali mi se rezultat svidio. Kada sam došao u školu, jedva sam dočekao započeti predavanje. Vrijedilo je čekati. Na satu su svi slušali, pratili i bili aktivni. Organizirao sam i grupni rad s pokusima koji se svim učenicima svidio. Najljepše sam se osjećao kad sam vidio da su svi sve dobro shvatili jer sam znao da sam na njih dobro prenio znanje.“

Maksimilijan Grabovac 4.a

Više pogledajte u galeriji: Dječji tjedan 2018.