DRUGAŠI “U GOSTIMA”

Prvi dan nakon povratka s drugog dijela zimskih praznika učenika protekao je u vrlo zanimljivoj aktivnosti. Naime, učenici 2.a i 2.b razreda su u sklopu cjelogodišnjeg projekta “U gostima” i nakon obrade nastavne jedinice “Zanimanja ljudi u mjestu” iz Prirode i društva posjetili školsku kuhinju i tajništvo gdje su im prezentirana zanimanja.

Glavni školski kuhar Marijan Marač učenicima je objasnio što se sve u školi uči kako bi netko postao kuhar, koje osobine su poželjne za kuhara, na što sve treba obraditi pozornosti kod odabira prehrambenih namirnica, kako stvara mjesečni meni te odgovarao na mnogobrojna pitanja učenika. Pomoćne kuharice Jasna Krasnec i Zdenka Rosić učenicima su pokazale gdje se što nalazi i opisale na koji način pomažu glavnom kuharu.

Tajnica Daniela Jelavić učenike je dočekala s mnoštvom papira koje su dio njenog svakodnevnog posla. Opisala im je jedan svoj radni dan, pokazala gdje sprema sve papire, objasnila što sve radi, koliko joj računalo služi u radu te spremno odgovarala na pitanja drugaša. Za kraj je isprintala popis učenika, pečatirala ga i potpisala kako bi učenici vidjeli kako se dokumenti pripremaju za daljnje slanje.

Šetnjom po školi učenici su ponovili koja još zanimanja osim učitelja postoje, a koja su itekako važna za rad cijele odgojno – obrazovne ustanove. Na kraju su zaključili kako je svako zanimanje jednako važno.