Edukacija aktiva razredne nastave

U ponedjeljak, 27. studenog 2023. godine održana je edukacija za učitelje razredne nastave u prostoru Škole. Predavačice Školske knjige Renata Kolarec, učiteljica razredne nastave i savjetnica te Iva Kovačević, profesorica pedagogije i informatologije održale su stručno predavanje na odabranu temu od strane Aktiva razredne nastave “Dobro sam, dobro si, u razredu smo dobro svi”.

Cilj predavanja bio je navesti koje aktivnosti potiču socio-emocionalno učenje u potpori mentalnom zdravlju djece. Njihovi primjeri prakse pokazali su se vrlo uspješnima, poput tematskih slikovnica, igre pantomime osjećaja, kartice osjećaja, posjet Centru za odgoj i obrazovanje, prihvaćanje učenice s Down sindromom u razredu, sudjelovanje u brojnim eTwinning projektima poput 100. dan škole i ostali. Učitelji su upoznati kako su na temelju inicijativa svjetskih organizacija te na europskoj i nacionalnoj razini stvoreni strateški dokumenti kojima je cilj očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja koje je danas itekako u fokusu. Kroz istraživanje koje su predavačice provele došle su do šokantnih podataka o lošem mentalnom zdravlju učenika, no istaknule su kako osim škole, obitelj ima vodeću i najvažniju ulogu u razvoju i poticanju socio i emocionalnog razvoja.

Predavačicama Kolarec i Kovačević voditeljica Aktiva Morena Poljančić zahvalila se za održano vrlo zanimljivo predavanje te u ime svih uručila prigodni dar Učeničke zadruge „Maslačak“.