EKOLOŠKA DRAMA U HNK IVAN PL. ZAJC

NASLOVNA WEBUčenici i učiteljice 1.a, 1.b, 2.b, 2.c, 3.a i 3.b razreda posjetili su Hrvatsko narodno kazalište „Ivan pl. Zajc“ u Rijeci, 15. veljače 2022. godine. Gledali su ekološku dramu za djecu „ADRIATIKO“ u režiji Siniše Novkovića. U sklopu projekta (Za)voli kazalište – pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije učenici su imali besplatne ulaznice. Za rezervaciju i organizaciju rasporeda sjedenja uz pridržavanje svih preporučenih mjera ponovno je vrlo precizno odradila gospođa Tamara Šanko Ajdini.

Predstava je trajala 50 minuta, a svojom atraktivnom scenografijom, dojmljivom glazbom, izvrsnim glumcima i humorističnim dijelovima primjerenim učenicima razredne nastave plijenila je pažnju svih prisutnih koji su svojim smijehom i pljeskom iskazali veliko zanimanje i zadovoljstvo.

Glumci su u ulozi oceanografa svojom izvedbom dočarali pravo morsko putovanje na valu mašte uz iznimno jaku poruku da se naše Jadransko more treba čuvati zbog biljnog i životinjskog svijeta, ali i života ljudi.

Na izlasku iz kazališta učenike je dočekalo iznenađenje, poklon igračka. Uz pregršt dojmova i riječko kišno vrijeme, učenici su se sa svojim učiteljicama sretno vratili u školu.