GLAZBENI FESTIVAL “Sveta Cecilija”

inCollage_20211123_185952223Sveta Cecilija zaštitnica je glazbe i glazbenika, posebno onih koji svojim glazbenim umijećem pridonose ljepoti svete mise i drugih liturgijskih slavlja. Spomendan svete Cecilije slavimo 22. studenog, a u našoj smo ga školi proslavili prigodnim, sad već tradicionalnim, duhovnim glazbenim festivalom.

Sveta Cecilija zaštitnica je glazbe i glazbenika, posebno onih koji svojim glazbenim umijećem pridonose ljepoti svete mise i drugih liturgijskih slavlja. Spomendan svete Cecilije slavimo 22. studenog, a u našoj smo ga školi proslavili prigodnim, sad već tradicionalnim, duhovnim glazbenim festivalom. Na glazbenom festivalu, koji se zbog epidemioloških mjera ponovno odvio unutar razrednih odjeljenja, sudjelovali su prijavljeni učenici prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda. Učenici su za nastup odabrali i uvježbali duhovnu pjesmu (solo izvedba, u paru ili manja grupa) te su baš poput pravih zvjezdica, u posebnim odjevnim modnim kombinacijama, zasjali na pozornici pod svjetlima reflektora. Učenici koji nisu pjevali, prihvatili su ulogu razrednog žirija te su odabrali najbolju izvedbu za finale škole. Nakon pregleda izabranih videosnimaka finalista, stručni žiri, koji su činile učiteljice Lara, Jelena i Sandra te učitelj Jure, odlučio je da su svi učenici finalisti pobjednici. Finalisti 1.a (Ivan Markulin, Petra Bilić) pohvaljeni su za najsmješniju izvedbu, 1.b (Rita Uršić, Eva Uršić) za najslađu izvedbu, 2.a (Glorija Ban) za najbolju vokalnu izvedbu, 2.b (Laura Derenčinović, Stella Babić) za najbolju vrckastu izvedbu, 2.c (Petra Božić, Sara Kamberović, Lucija Ivić) za najbolji nastup, 3.a (Mia Cazin, Leona Bašić, Nola Žiković, Chiara Picco, Lucia Šarac) za najbolju koreografiju, 3.b (Meri Medvidović) za najbolju instrumentalnu pratnju, 4.a (Rahela Marčelja, Brigita Balić) za autorsko djelo, 4.b (Karlo Kordić, Karlo Vuković) za najzabavniju izvedbu. Svi naši učenici pjevači svojim su iznimnim talentima, kreativnim nastupima i ogromnom ljubavlju koja proizlazi iz svakog od njih pokazali koliko se s glazbom i uz glazbu može te koliko nas pozitivno, nasmijano, poletno i radosno glazba uvijek pokreće.

Za kraj ove lijepe glazbene priče i ove godine ČESTITAMO NAŠIM PREKRASNIM SLAVUJIMA i ponavljamo „Gdje nestaju riječi, glazba progovara“!