Gradsko kazalište lutaka Rijeka

thumbnailU utorak, 31. svibnja 2022. godine naši su prvaši otišli u Gradsko kazalište lutaka Rijeka pogledati dugo očekivanu predstavu Mrljek i Prljek.
Učenici su četiri slikovnice o Mrljeku i Prljeku, autorice tekstova Jelene Pervan i ilustratorice Jelene Brezovec, obradili tijekom nastave Hrvatskog jezika i organiziranog slobodnog vremena i upravo su zato jedva dočekali pogledati kako ih je u predstavu pretočio David Petrović. Priče o neopranoj kosi, bljakavom napitku i fujkastom rođendanu u ovoj predstavi činile su jednu mrljavu i prljavu pustolovinu. Djevojčice Rita i Nora i dječak Lovro udomaćili su simpatične bakterije koje se ludo zabavljaju, ali su im ipak stvarali i probleme. Bljakasti i fujkasti likovi u ovoj predstavi naučili su naše prvaše važnosti higijene te su se s njima u kazalištu i jako dobro zabavili, uz pjesmu, smijeh i jednu rođendansku zabavu.

Oduševljeni prvaši su se vratili u školu nestrpljivo iščekujući na koju će ih novu, poučnu i zabavnu predstavu voditi njihove učiteljice.