HNK Rijeka – prijatelj djece

Utakmica na kojoj je 95 naših učenika i 10 djelatnika bodrilo umornu i voljenu HNK Rijeku.
Prijatelji se poznaju u nevolji.
Nedjelja, 13.11.2022.
Stadion Rujevica, HNK Rijeka – GNK Dinamo Zagreb 2:7

Tijekom prošle školske godine obišli smo kamp HNK Rijeke te tako dobili priliku vidjeti i čuti kako točno funkcionira najveći nogometni klub našeg grada. Nakon što smo zapravo uvidjeli količinu uzbuđenja  tijekom obilaska te koliko su naši učenici pravi navijači kluba našeg grada, a u sklopu i ovogodišnjeg projekta s HNK Rijekom – „Prijatelj djece“ sljedeći korak je bio otići na nogometnu utakmicu.

Nekolicina djelatnika naše Škole puna entuzijazma i motivacije vodila je učenike, njih čak stotinjak na nogometnu utakmicu te su svi zajedno na taj način podržali ljubav prema našem gradu i klubu te njegovali osjećaj pripadnosti. Prva utakmica na kojoj smo zdušno navijali i bodrili naše igrače bila je protiv Hajduka te se tijekom utakmice mogla čuti pjesma i glasno bodrenje kao motivacija našim igračima u cilju pobjede. Druga utakmica kojoj smo prisustvovali, bila je protiv Dinama te se velika većina učenika i djelatnika ohrabrila doći bez obzira na loše vremenske uvjete, nenatkrivenu tribinu, hladnije vrijeme te su srcima punima nade do zadnjih minuta bodrili i vjerovali da je važno i u porazu biti podrška.

Divno je ugledati se i na koncu gledati očima djeteta. Puno možemo naučiti od naših malih, ali velikih navijača. Hvala Vam djeco na primjeru odanosti i vjernosti!

„Ima samo jedan grad za kojeg srce naše kuca.

Samo jedan klub, mi njegova smo duša.

Dolje na Kvarneru uz naše plavo more,

viore se zastave plavo bijele boje.“

 

„Ti znaj da Rijeku volim ja!“