Hrvatska volontira 2019.

0NaslovnaI ove školske godine naša se škola uključila u manifestaciju „Hrvatska volontira 2019.“. U aktivnosti koje smo proveli aktivno su se uključili učenici, roditelji i djelatnici naše škole.„Hrvatska volontira“ je nacionalna manifestacija koju organizira Hrvatski centar za razvoj volonterstva u nastojanju da se mobilizira velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se ukazalo na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva. Slogan ovogodišnje manifestacije jest „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ kojim se želi naglasiti da čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude.

Ove se godine naša škola uključila u manifestaciju s tri aktivnosti koje su provedene u suradnji s Prihvatilištem za beskućnike „Ruže sv. Franje“. Tijekom održavanja manifestacije od 22. do 25. svibnja u školi su se prikupljale potrepštine za Prihvatilište, u što se uključio veliki broj obitelji naše škole. Tijekom manifestacije roditelji naših učenika i djelatnici škole su, u nekoliko navrata, korisnicima Prihvatilišta pripremili i poslužili večeru i desert te proveli s njima poslijepodne u druženju i razgovoru. Učenici 4.b razreda, koji se svaki mjesec druže s korisnicima u Prihvatilištu, i tijekom ove manifestacije posjetili su svoje prijatelje. Ovoga puta pomogli su im ukrasiti glinena srca salvetnom tehnikom. Nakon rada, uslijedila je igra, druženje i neizostavno igranje šaha između učenika i korisnika.

Od srca se zahvaljujemo svim roditeljima i učenicima koji su na bilo koji način pridonijeli ostvarivanju aktivnosti u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“.

1

2 4 3