Projekt: “I ja mogu biti misionar”

2016-10-13-14-48-58Tijekom mjeseca listopada, u našoj će se školi provoditi projekt pod nazivom „I ja mogu biti misionar“. U projektu sudjeluju učenici, njihovi roditelji i djelatnici škole. Ciljevi ovoga projekta su upoznati učenike s pojmovima misionar, misije, siromaštvo, humanitarni rad i volontiranje, potaknuti učenike i njihove obitelji na molitvu za misije, povezati se s misionarima iz naše lokalne zajednice, povezati se s ustanovama u lokalnoj zajednici koje organizirano pomažu potrebitima, spoznati važnost pomaganja drugima kroz volontiranje i humanitarni rad, pridonijeti radu dobrotvornih ustanova volontiranjem u istima te poticati međuljudsku solidarnost, empatiju i osjećaj pripadnosti, kao isvakodnevno moliti u školi za misije. S učenicima će se provoditi razne aktivnosti, radionice, predavanja i puno izvanučioničke nastave kako bi se istaknula važnost volontiranja i pomaganja potrebitima u našoj užoj i široj okolini. U okviru projekta povezali smo se s različitim ustanovama s našega područja pa će se u školi prikupljati:

  • 1 dijete 1 proizvod – u okviru akcije Mladi protiv gladi za Socijalnu samoposlugu Kruh sv.Elizabete – do 15.10. svaki učenik u školu treba donijeti jedan proizvod (konzervirana hrana, trajni prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine i sl.)
  • higijenske potrepštine za odrasle (šamponi, gelovi za tuširanje, sapuni, četkice i paste za zube, pjena za brijanje i sl.) i trajni prehrambeni proizvodi za prihvatilište Ruže sv. Franje
  • higijenske potrepštine za odrasle za Kuću utočišta sestara milosrdnica
  • higijenske potrepštine za djecu do 3 godine (kremice, puderi, vlažne maramice, pelene i sl.), odjeća za bebe (tutice, bodi, tetra pelene – po mogućnosti dobro očuvano) za Dječji dom Ivana Brlić-Mažuranić, Rijeka (Potok)
  • školski pribor (olovke, gumice, flomasteri, digitron, šestar, geometrijski pribor, kolaž, plastelin, gliteri i sl.) za Dječji dom Ivana Brlić-Mažuranić, Lovran

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ovoj plemenitoj akciji.