Integrirani tjedan – „Zdravlje“

glavnaOd 18. do 22. travnja 2016. godine u našoj smo školi održali integrirani tjedan na temu zdravlja. Obzirom na važnost razvijanja učeničke svijesti o očuvanju zdravlja, odlučili smo različitim radionicama i temama na kreativan način djeci približiti važnost brige o zdravlju.

Provedene su radionice o utjecaju medija na zdravlje djeteta. Učenici su izrađivali piramidu pravilne prehrane te osmišljavali zdrave obroke u danu. Svi nastavni predmeti bili su prožeti temama o zdravlju, pa su tako učenici osmišljavali matematičke zadatke, čitali, pisali i pjevali o zdravlju. Tijekom tjedna nastali su i brojni likovni radovi kao rezultat timskog rada učenika.

Uz nastavno gradivo, i organizirano slobodno vrijeme također je bilo usmjereno na temu zdravlja. Učenici su tako osmišljavali nove riječi pjesme, gledali crtani film, brinuli o okolišu škole akcijom čišćenja te su imali nekoliko aerobnih aktivnosti na svježem zraku pod geslom „U zdravom tijelu zdrav duh“. Sve smo objedinili natjecanjem u evaluacijskom kvizu o integriranom tjednu.