IZLET PRVAŠA U CRIKVENICU

NASLOVNAU ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine učenici prvih razreda u pratnji svojih razrednih učiteljica Barbare Stipetić Blašković, Ane Debelić, Marije Brezac Kumburić i Morene Poljančić otišli su na cjelodnevni izlet u Crikvenicu u organizaciji agencije Fiume toursa s vodičem Goranom.

Prva stanica posjeta bila je Farma magaraca u Šmriki u sklopu Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Lucić. Učenike i učiteljice prvo je pozdravio magarac Bono sa svojom suprugom Božom i malim Bobom. Naučili su važne informacije o životu i brizi o magarcima, iskušali se u timarenju, hranjenju i jahanju. Upoznali se sa sretnim kokicama i njihovim čuvarima – hrvatskim ovčarima. Na kraju su se prošetali do lokve i povrtnjaka u kojem su otkrili koje biljke magarci vole jesti.   Dolaskom u Crikvenicu posjetili su  Aquarium Crikvenica koji je smješten u samom gradskom središtu. Unutar se nalazi 24 bazena koja imaju dojam pravih prirodnih staništa, a u kojima obitava više od stotinu riba Jadrana i pedesetak primjeraka tropskih morskih riba. Prvaše su posebno zainteresirale čak tri vrste morskih pasa, odmah su prepoznali ribu klauna te su istraživali različite vrste riba i mekušaca.

Osim prekrasnih morskih vrsta koje su se mogle vidjeti u akarijumu prvaši su ušli u ribu klauna, točnije u Peppy podvodnu kabinu s kojom su djelomično zaronili u dubine kako bi vidjeli floru i faunu morskog svijeta. Bilo je to pravo oduševljenje!

Kako to obično biva, učenici su imali svoje slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, objed, igru ali i vrijeme za slatko osvježenje – sladoled.

Na početku putovanja učenici su s učiteljicama izmolili molitvu sv. Nikoli i Kristoforu za sretan put, a na kraju im se zahvalili za uspješan povratak. Za sami kraj učiteljice su učenicima pripremile nekoliko pitanja s izleta, a učenice Zoe Rafajac iz 1.a i Marta Barić iz 1.b razreda s najvećim brojem točnih odgovora dobile su prigodne diplome.

Cjelodnevni izlet prije posljednjeg dana nastave bio je odličan završetak prvog razreda, a djelić atmosfere možete vidjeti u galeriji fotografija.