Lidrano 2023

Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2023
U razdoblju od 7.-9.veljače 2023., održana je Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2023. Našu su Školu predstavljali učenici u raznim kategorijama, no najznačajnije su uspjehe postigli u literarnom i dramsko-scenskom stvaralaštvu.

Naime, u literarnom stvaralaštvu su se istaknuli Lovro Pecotić, učenik 3.b razreda, s pjesmom „Luda šuma“, pod mentorstvom učiteljice Martine Simonetti te učenici Katarina Brkić, učenica 5.a razreda s pjesmom “Polja žutog žita” i Natanael Vratović, učenik 6.b razreda s igrokazom “Naljepša, koja li si?“, oboje pod mentorstvom učiteljice Petre Radošević.
U scenskom stvaralaštvu, pojedinačni nastupi Ivana Miškulina, učenika 2.a razreda s izvedbom „Kod liječnika“, Tite Bilopavlovića, pod mentorstvom učiteljice Marije Brezac Kumburić i nastup Meri Dunđer, učenice 4.a razreda s izvedbom „Zaljubljeni zeko“, Vere Zemunić, pod vodstvom učiteljice Ivane Radošević, prepoznati su kao sjajni te su se plasirali na županijsku razinu Smotre.
Scenska igra „Ruke pune buke“, Marine Mađarević, u izvedbi učenika Lucije Abramović, Leticije Capan, Ivana Ćosića, Karla Kordića, Andrije Gorjanca, Jane Maras, Korine Pažin, Lucije Tomljenović i Rafaele Žarkovac, pod vodstvom učiteljice Jelene Mandić također je prepoznata kao sjajna od strane Povjerenstva te će učenici također nastupiti na županijskoj razini.
Moramo napomenuti da su svi učenici tijekom prezentiranja svojih literarnih uradaka, dramsko-scenskih nastupa i novinarskog izraza bili izvanredni, dobili same pohvale i sjajnu povratnu informaciju o svojoj pisanoj riječi, nastupima i izvedbama. Najuspješnijim učenicima želimo mnogo uspjeha u daljnjem tijeku Smotre te čestitamo svim učenicima koji su pokazali želju za literarnim, dramsko-scenskim i novinarskim stvaralaštvom i s puno volje i entuzijazma pristupili ovogodišnjem LidraNu 2023!