Likovno-literarna radionica za učenike pod nazivom Moja prva knjiga

MK-1U srijedu, 6.12.2017. održane su dvije radionice za učenice i učenike u našoj školi, a pridružile su nam se i njihove mentorice. Sudjelovalo je 50-ak učenika naše škole. U veoma razigranoj i veseloj atmosferi započeli smo rad na mnogim slikovnicama. Voditeljice radionice bile su članice udruge Kalibra.

Udruga za promicanje kulture čitanja “KAlibra” je nevladina, neprofitna organizacija kojoj je cilj promicanje čitanja i informacijske pismenosti te razvitak i unapređenje stvaralaštva za djecu i mlade kroz kulturna i medijska događanja. Misija je stvoriti novi naraštaj mladih čitatelja i književnih stvaratelja.

Moja prva knjiga je državni natječaj za učenike i učenice osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, koji se kontinuirano provodi od 2004. godine. Natječaj se sastoji od pisanja i ilustriranja vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto. Svrha natječaja je poticanje mašte i kreativnosti, razvoj likovno-literarnih vještina te osvještavanje djece i mladih o njihovim pravima, odgovornosti za okoliš i potrebi brige za zajednicu.

Moja prva knjiga je kreativno-stvaralački projekt koji potiče i ohrabruje djecu i daje im mogućnost da izraze maštovitost i talente te razviju svoje umjetničke potencijale.

 

Detaljnije informacije o izradi slikovnice možete pročitati na linku: Moja prva knjiga

Kako smo se proveli, pogledajte u nastavku.