Mama, budi zdrava!

IMG-08e40a8abfbadad1cde9d75ad2dee340-V“Tko je majka? Majka je ona osoba koja uvijek širi radost i sreću.” riječi su naše učenice Veronike Skoblar.
U petak, 15. listopada, obukli smo roze i svijetle majice i na školskom dvorištu formirali simboličnu ružičastu vrpcu. Ambasadorice akcije podijelile su učenicima edukativne letke koje su odnijeli kući svojim majkama.

Udruga SVE za NJU osmislila je projekt „Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad“ i provela ga prvi put 2017 s ciljem poticanja žena na brigu o svome zdravlju. . Tijekom proteklih godina projekt se provodi u osnovnim i srednjim školama širom Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Projekt je nagrađen 2017. na javnom pozivu „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“ Ureda za udruge Vlade RH i izabran je među tri najbolja projekta civilnog društva za 2018. od strane stručnog ocjenjivačkog suda Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Na samom kraju objave dijelimo dio pisma naše učenice Veronike koju je uputila svojoj mami ali i svim dragim mama. Moja majka, Veronika Skoblar