MASLAČAK DAY 2023.

U petak 21. travnja 2023. godine Učenička zadruga “Maslačak” organizirala je tijekom nastave drugu po redu proizvodnju sirupa od maslačka.
Svi zadrugari, zadrugarke, roditelji, bake i djedovi bili su pozvani da malo svog slobodnog vremena provedu u prirodi i uberu što više cvjetova maslačka te da ubrane cvjetove u petak donesu u školu. Cvjetove su pažljivo spremili u papirnatu vrećicu ili su cvjetove sa stabljikom stavljali vodu čime se njihova kvaliteta očuvala.

U školskoj blagovaonici učenici su učiteljicama pomagali očistiti cvjetove kako bi bili spremni za kuhanje i time pokazali zajedništvo i međusobnu suradnju. Za ovogodišnju izradu sirupa od maslačka bile su zadužene učiteljice Ivana Radošević, Lara Pecman, s. Ema Škriljevečki, Ivana Oštarić i Morena Poljančić uz pomoć naše pomoćne kuharice Zdenke Rosić. Od viška cvjetova maslačka sekcije zadruge Domaćinstvo i Tamaris napravit će čaj i macerat za balzame.

Sirup će se kao i prošle godine predstaviti na Županijskoj smotri učeničkih zadruga Primorsko – goranske županije na Korzu 19. svibnja 2023. godine.


Hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali na još jednom uspješno održanom danu maslačka!