Mjesec školskih knjižnica

Školske knjižnice djeci otvaraju vrata avanture i čarobnih mjesta, potiču njihove ideje i kreativnost. Ona se sprijateljuju s knjigama, uče o različitim kulturama, komuniciraju s drugim čitateljima i stvaraju veze za cijeli život. Ovogodišnja tema povodom Mjeseca školskih knjižnica bila je  Školska knjižnica: moje sretno mjesto gdje kreativnost i mašta cvjetaju.

I zaista je bilo tako, veselo, kreativno i poučno. Bilo je tu radionica za učenike nižih razreda pod nazivom Pričaona gdje smo čitali razne zanimljive priče te Potraga za pričama gdje smo tražili priče izgubljene na policama naše knjižnice.

Viši razredi sudjelovali su izradom straničnika na temu Povijest u slikama sa profesoricom povijesti Natali Dujmović (7.a razred), a profesorica likovne kulture, Andrea Dujmešić Kopić i grupa učenika koji pohađaju INA-u Likovnjaci izradili su straničnike na temu Moj omiljeni lik iz knjige.

Ponovili smo sve o ulozi i značenju knjižnice, te kako se snalaziti među knjižničnim policama. Crtali smo, stvarali, maštali…bili jako kreativni. Super smo se zabavili, ponešto i naučili. Kako nam je bilo, možete vidjeti na fotografijama.