Nastup zlatnih učenica na Svjetski dan plesa

Svjetski dan plesa obilježili smo plesno. Na školskom dvorištu svoje vještine i plesne pokrete pokazali su polaznici izvannastavne aktivnosti Plesne cipelice i zlatne učenice. Dvorište škole odjekivalo je muzikom i glasnim pljeskom podrške.

Prošlog vikenda naše učenice sudjelovale su na plesnom natjecanju WAMT Državnom prvenstvu u mažoret, pom pom i twirling plesu. Državno prvenstvo odvijalo se u Umagu, a predstavljeno je bilo preko 170 koreografija. Učenice su predstavile školu s ukupno šest koreografija, od toga dvije ekipne te četiri solo nastupa. Djevojke škole nagrađene su posebnom nagradom sudaca za najbolju akrobatiku prvenstva, a u školu su ponijele naslov državnih prvakinja u tri kategorije te su uz to osvojile još jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. U konkurenciji internacionalnog grand prixa osvojena je i jedna zlatna medalja.

Zlatne medalje u grupnim koreografijama osvojile su u kategorijama mini pom pom kadeti (Leticija Capan, Uma Kramar, Korina Pažin i Nola Žikovć) i u kategoriji mini open pom pom kadeti (Josipa Brizar, Lucija Ivić, Sara Kamberović, Mara Rahelić, Lucia Urem). Zlato u solu pom pom kadeti osvojila je Leticija Capan, dok je u istoj kategoriji srebro osvojila Korina Pažin te broncu Uma Kramar. Jana Maras u kategoriji solo štap kadeti u konkurenciji grand prixa osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. Također, učenice Jana Maras i Korina Pažin, u sastavu Plesnog kluba Fiume osvojile su još 3 zlatne medalje u grupnim koreografijama.

Djevojke su svakodnevno marljivo trenirale pod mentorstvom učiteljice i trenerice Paole Rađe. Svojim nastupima na državnom prvenstvu, učenice su se kvalificirale za sudjelovanje na europskom prvenstvu u Teplicama, Češka koje nas očekuje krajem svibnja te na svjetskom prvenstvu u Crikvenici koje će se održati krajem lipnja.