Obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

IMG-f525078898d8f238fbc5057a2f644ee6-VUčenici i djelatnici naše škole ovaj su tjedan proveli u znaku sjećanja na žrtve Domovinskog rata i na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Svaki je učenik donio i upalio svoj lampion te ga zajedno sa svojim razredom položio ispred Škole. Učenici su na Satovima razrednika, ali i drugim nastavnim predmetima gledali dokumentarne filmove, pisali, pjevali i likovnim stvaralaštvom izražavali svoje dojmove.

Najviše su u svojim radovima prikazivali Vukovarski vodotoranj koji je sagrađen u 60-im godinama prošlog stoljeća i tada bio ključna građevina. Visok 50 metara s kapacitetom rezervoara od 2200 kubnih metara krasio je Grad kao jedna od najvećih građevina te vrste u Europi. Tijekom bitke za Vukovar, vodotoranj je primio više od 600 neprijateljskih projektila i postao simbol stradanja, ali i otpora jer je odbio srušiti se. Godine 2020., Vukovarski vodotoranj je obnovljen i postaje simbolom hrvatskog zajedništva. Prisjetili smo se kako je i naša Škola sudjelovala s donacijama 2015. godine te je ime Škole upisano u memorijalnom centru.

Na kraju svih aktivnosti, učitelji su izradili video materijal sa svim aktivnostima u znak zajedništva.