Obilježavanje Svjetskog dana kazališta

Od 27. do 29.ožujka obilježili smo Svjetski dan kazališta. Pritom su učenici drugih razreda osmislili, pripremili i izveli kazališne predstave pred učenicima i djelatnicima škole. Nakon izvedbe u okviru nastave hrvatskoga jezika, učenici su pisali izvješće o obavljenom zadatku, što je sastavni dio nastave jezičnog izražavanja u drugom razredu. U nastavku su njihova izvješća.

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta

Svjetski dan kazališta obilježili smo kazališnom predstavom koju su izvodili učenici drugih razreda. Odabrali smo igrokaz „Reumatični kišobran“ Željke Horvat-Vukelja. Podijelili smo uloge i dobili zadatak da naučimo tekst. U ponedjeljak smo počeli s pripremama za predstavu. Bili smo podijeljeni u tri grupe. Prva je grupa izrađivala ulaznice, druga kostime, a treća plakate za predstavu. U utorak smo podijelili ulaznice gledateljima, postavili plakate po školi i uvježbavali tekst za nastup. U srijedu smo odradili generalnu probu u dvorani. Nakon toga se održala predstava pred publikom. Iako smo imali tremu, dobro smo se zabavili. Naučili smo što je sve potrebno za održavanje jedne predstave. Zajedničkim trudom postigli smo svoj cilj.

Učenici 2.b razreda

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta

Drugi a razred osmislio je mjuzikl. U mjuziklu su sudjelovali svi učenici razreda. Prvo smo smislili ples. Zatim smo napisali tekst i pošteno podijelili uloge. Mjuzikl smo nazvali Rock and roll školsko zvono. Hrabro smo danima uvježbavali mjuzikl. U ponedjeljak smo složno u dvije grupe izradili plakate. Izradili smo i pozivnice za goste. U dogovoru s učiteljicom donijelo smo potrebne rekvizite i odjeću. U srijedu 29.3.2017. hrabro smo izašli na pozornicu i pokazali sav naš trud cijeloj školi.

Učenici 2.a razreda