Pepelnica (Čista srijeda)

28124936_10213918028001390_777796772_oU srijedu, 14. veljače u našoj školi obilježili smo blagdan Pepelnice kojom je započela korizma, četrdeset dana pripreme za najveći kršćanski blagdan, Uskrs.

Okupljeni na zajedničkoj jutarnjoj molitvi, razmatrali smo značenje i smisao blagdana Pepelnice i odlučili da naša korizma neće biti samo vrijeme odricanja već i vrijeme odlučivanja i odabiranja puta blagosti, strpljivosti, blizine, slušanja, razumijevanja i ljubavi prema svakom čovjeku. Potom je svaki učenik i djelatnik izvukao papirić s prijedlogom odluke i djela koje može činiti kroz započeto korizmeno razdoblje.

Na taj način smo se pripremili za obred pepeljenja koji je vodio duhovnik škole vlč. Mario Gerić u prijepodnevnim satima. Okupljeni u holu škole poslušali smo evanđelje dana. Duhovnik, vlč. Mario zatim nam je, kratkim nagovorom na prigodan i razumljiv način, protumačio smisao obreda pepeljenja i posta te zaključio kako je osim o kruhu i vodi važno postiti i od zavisti, laži, sebičnosti, ogovaranja, nepotrebnih riječi te svih loših riječi i djela. Uslijedio je obred pepeljenja po razredima.

Više pogledajte u galeriji: Pepelnica (Čista srijeda) u našoj školi