Posjet sestrama Presvetog Srca Isusova

glavna Učenici Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“  u četvrtak,  5. svibnja, na blagdan Uzašašća Gospodinova, posjetili su samostan časnih sestara Presvetog Srca Isusova (Sanctissimi Cordis Jesu – SCJ).

Učenici su prije samog polaska bili jako sretni i uzbuđeni što će posjetiti samostan u kojem je živjela Majka Marija Krucifiksa Kozulić.

Zastali smo u kapelici Teologije i pomolili se Blaženoj Djevici Mariji za sretan put. Pri dolasku u samostan srdačno nas je dočekala časna sestra Dobroslava Mlakić, postulatorica kauze za proglašenje blaženom službenice Božje Marije Krucifiske Kozulić. Sestra nas je najprije odvela u dječji vrtić „Mima“, koji su pohađali i neki od naših sadašnjih učenika. Poslije obilaska vrtića, spustili smo se u vrt te otišli do špilje Gospe Lurdske, gdje je sestra Dobroslava govorila o životu i djelu službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić. Nakon kratkog govora o službenici Božjoj, neki od naših učenika uputili su svoje osobne molitve Gospi Lurdskoj te smo svi zajedno izmolili Zdravo Marijo. Nakon što smo obišli vrt i špilju Gospe Lurdske, uputili smo se u sobu u kojoj je preminula službenica Božja. Sestra Dobroslava je putem do sobe govorila o Mariji Krucifiksi i objašnjavala djeci slike na kojima je buduća blaženica u različitim dobnim uzrastima. Soba u kojoj je preminula Majka Marija Krucifiksa Kozulić ostavila je na sve prisutne jako velik dojam te smo joj se zajedno pomolili za nas i naše obitelji. Sestre su nas počastile keksima i sokovima, a obilazak smo završili u samostanskoj kapeli zajedničkom molitvom i pjesmom. Sretni i radosni te zahvalni Bogu vratili  smo se u školu puni dojmova.