PRIJEM PRVAŠIĆA U ŠKOLSKOJ GODINI 2023./2024.

Dana 4. rujna 2023. godine u našoj je žutoj zgradi bilo istinski veselo i živahno. Veliku dvoranu teologije ispunili su smijeh i uzbuđenje novih školaraca i njihovih ponosnih roditelja.

Prvašiće su dočekali raspjevani učenici 2.a razreda koji su im pjesmom poželjeli dobrodošlicu u školske klupe, a svojom recitacijom obratio nam se i nagrađivani učenik naše škole Ivan Miškulin iz 3.a razreda. Svojim su toplim i poticajnim riječima prvašiće pozdravili ravnateljica škole Jasna Buketa, nadbiskup Mate Uzinić te novi školski duhovnik vlč. Ivan Seletković. Ravnateljica je sve prisutne podsjetila na vrijednosti koje Škola nastavlja njegovati, nadbiskup nas je pak nakratko vratio u svoje školske dane, a novi se duhovnik obratio i roditeljima potičući na duhovnu suradnju. Pred sami kraj programa uslijedio je najsvečaniji čin – prvašići su se nakon prozivke pridružili svojim novim učiteljicama.

Učiteljice 1.a razreda Marina s. Ema Škriljevečki i Dajana Weiss (zamjena za Sandru Vagaju) te učiteljice 1.b razreda Ivana Radošević i Petra Žic (zamjena za Martu Oroz) s uzbuđenjem su dočekale svoje nove učenike, a potom se zajedno s njima uputile u svoje učionice. Ondje su se uz prisustvo svojih roditelja i članova obitelji naši novi učenici nakratko podružili sa svojim učiteljicama te upoznali svoje nove prijatelje i svoj novi dom – veselu učionicu.

Sretno, dragi naši prvašići! 🙂 

učitelj Marko Grizelj