Primanje u pomladak Hrvatskog Crvenog križa

20180518_095112Dvorana mladosti na Trsatu, 18. svibnja, okupila je prvašiće iz osnovnih škola s područja gradova Rijeke, Bakra, Kastva i Kraljevice te općina Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo, koji su primljeni u podmladak Hrvatskog Crvenog križa te tako pojačali ovu veliku obitelj humanista. Na prijemu su sudjelovali i prvašići naše škole zajedno s učiteljicama.

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i ove godine povodom Tjedna Crvenog križa organizira mnogobrojne aktivnosti na području zaštite i unapređenja zdravlja, zdravstvenog prosvjećivanja, darivanja krvi, socijalne skrbi i humanitarnog odgoja te rada s mladima, među kojima je i svečani prijem učenika prvih razreda osnovnih škola s riječkog područja u podmladak Hrvatskog Crvenog križa. Prijem se održava već 35. puta.

Sve prisutne učenike i goste pozdravila je potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, prof. Nađa Mađarević, koja je novim članovima Crvenog križa poželjela dobrodošlicu. U programu su nastupili akrobati Red Rays te mađioničar Andrej Škedel. Pjevač Damir Turina Šajeta bio je voditelj programa te je prvašiće počastio svojim najpoznatijim hitovima.

IMG-b8869b83760617544fea5dcd9b991594-V