Program Škole u kinu – Art kino i izvanučionička nastava Prirode i društva

20161129_112707U utorak, 29. studenoga 2016. godine, učenici drugih razreda posjetili su Art kino u sklopu programa Škole u kinu. Gledali su igrani film Crveni balon, francuski klasik koji govori o prijateljstvu dječaka i balona. Prije same projekcije održano je uvodno predavanje o stvaranju filmske priče, što je sastavni dio plana nastave medijske kulture u 2. razredu. Film je na učenike ostavio snažan dojam o čemu svjedoče njihove izjave nakon filma. Učenici su istaknuli da svi trebamo biti prijatelji, poštivati jedni druge, ne biti zavidni i probleme ne rješavati nasiljem.

Nakon projekcijenastavili smo s nastavom Prirode i društva izvan učionice s ciljem upoznavanja značajnijih kulturnih ustanova u našemu Gradu. Tako smo kao pravi turisti krenuli u obilazak tijekom kojega smo učenicima predstavili kapucinsku crkvu Gospe Lurdske, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca, Gradsku knjižnicu Rijeka (središnji odjel i dječji odjel „Stribor“), Kosi toranj i crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, katedralu sv. Vida, Gradski toranj te Guvernerovu palaču u sklopu koje su Muzej Grada Rijeke i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja. Učenici su pažljivo slušali kratka predavanja o navedenim ustanovama, postavljali pitanja, ali i iznenadili svojim znanjem o istima.

Po završetku nastave počastili smo se ukusnim bombonima te krenuli put naše škole, pomalo umorni, ali zadovoljni i puni novih znanja.