Proslava Dana škole

Zajednička slikaDan škole je za učenike i učitelje bio poseban. Dan smo započeli svečanim euharistijskim slavljem u katedrali svetog Vida koje je predvodio riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić. Ove godine svi su prvašići imali čast sudjelovati na misnom slavlju, dok su iz ostalih razreda zbog epidemioloških mjera misnom slavlju nazočila po dva predstavnika iz svakog razreda. Združeni zbor učenika razredne i predmetne nastave svojim pjevanjem glazbeno je uveličao misno slavlje.

Učiteljice i učitelji u školi pripremili su različite materijale i aktivnosti pomoću kojih su na zabavan način učili iz inspirativnog života Josipa Pavlišića.

Učenici su gledali film o Josipu Pavlišiću koji je snimljen prijašnjih godina te se natjecali u znanju putem interaktivnog kviza. Prvašići su pričali priče pomoću „kocki pričalica“ koje su izradili te tako ponovili sve što su taj dan naučili. Drugi razredi su imali susret s Pavlišićem u knjižnici, pisali su slikopriče i molitve o nadbiskupu. Treći razredi su se prisjetili izleta u Srbljane kada su posjetili rodnu kuću Josipa Pavlišića. Uz čajanku, pregledavali su fotografije i prepričavali uspomene. Četvrti razredi su likovnim stvaralaštvom prikazali detalje života Josipa Pavlišića.

Veselo je bilo i u razredima predmetne nastave. Učenici su rješavali interaktivne priče, prisjećali se zanimljivosti iz života Josipa Pavlišića, crtali našu školsku zgrade i određivali os simetrije, crtežima prikazivali Josipa Pavlišića kao sportaša, družili se i uređivali razredne učionice.

Slaveći Dan škole, po hodnicima se mogla čuti i himna Škole koju su učenici tijekom dana pjevali.