Prvi koraci u prometu – 1. a u Domu mladih

sdr

Učenici 1. a razreda, u ponedjeljak 20. prosinca 2021. godine, sudjelovali su u preventivnom programu „Prvi koraci u prometu“ koji provode djelatnici Doma mladih u suradnji s Policijskom upravom primorsko–goranskom, Županijskim savjetom za sigurnost prometa na cestama te s nadležnim odjelima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. U ovom programu koji se provodi već 23 godine, godišnje bude obuhvaćeno oko 2 500 učenika prvih razreda osnovnih škola. Cilj je povećanje sigurnosti djece u prometu, usvajanje osnovnih znanja o prometu, kretanju učenika od kuće do škole te razvijanje prometne kulture. Preventivnog je karaktera jer doprinosi većoj sigurnosti djece u prometu.

Učenici su poslušali predavanje o prometu koje su vodile učiteljica i policajka, pogledali prigodni crtani film, riješili radne listiće, a zatim se uputili prema prometnom poligonu opremljenom prometnim znakovima, semaforima i označenim prometnicama na kojemu su stečena znanja mogli primijeniti kao pješaci i vozači bicikla.

Prvaši su za poklon dobili reflektirajuće prsluke koje su odmah htjeli isprobati kako bi bili vidljivi u prometu. Sretni, zadovoljni i pomalo umorni sa svojim razrednim učiteljicama vratili su se u školu.