Prvi koraci u prometu

dom-mladih-faceU utorak, 12. travnja 2022. godine, učenici 1.b razreda sudjelovali su u preventivnom programu „Prvi koraci u prometu“ koji provode djelatnici Doma mladih u suradnji s Policijskom upravom primorsko – goranskom, Županijskim savjetom za sigurnost prometa na cestama te s nadležnim odjelima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Primarna namjena preventivnog programa je povećanje sigurnosti djece u prometu, usvajanje osnovnih znanja o prometu, kretanju učenika od kuće do škole te razvijanje prometne kulture.

Predavanje je vodila učiteljica koja ih je upoznala s osnovama odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Osim što su slušali primjenjivo i interesantno predavanje, rješavali su radne listove te se napokon uputili prema prometnom poligonu opremljenom prometnim znakovima, semaforima i označenim prometnicama. Zajedno s učiteljicama primijenili su stečeno znanje kao pješaci, a zatim su imali priliku i okušati se kao biciklisti.

Učenici su uživali u svakoj navedenoj aktivnosti te su s veseljem čekali svoja naučena znanja i iskustva primijeniti u prometu.